Pilates

Pilates

Pilates on kehon ja mielen harjoitusta, jossa keskitytään keskivartalon syvien lihasten aktivointiin, hengittämiseen ja liikkeiden hallintaan sekä tarkkuuteen. Tarkoituksena on sitoa kehon eri osat hyvään toiminnalliseen yhteyteen toistensa kanssa, jolloin muun muassa ryhti säilyy hyvänä ja kehonkäyttö on optimaalista.

Pilatesharjoittelu vaatii tarkkaa tekemistä ja erityishuomio on harjoitteiden puhtaassa suorituksessa, jolloin jokainen liike on laadukas ja tehokas. Keskittyminen liikkeisiin antaa myös mielelle mahdollisuuden olla läsnä harjoituksessa.

Hengityksen tärkeys ja siihen keskittyminen auttaa rytmittämään, tehostamaan ja helpottamaan liikkeitä. Hengitykseen keskittyminen ja hengityslihasten oikeanlainen aktivointi tukee myös keskivartalon lihaksiston elastisuuden ja voiman kehittämisessä.

Läsnäolo on edellytys sille, että mieli on tyyni ja keho on rauhoittuu. Pilatesharjoitusten tarkoitus on tuoda mieli ja keho yhteen. Mielen ja kehon yhdistäminen harjoituksissa auttaa näkemään ja kokemaan yhteyden näiden välillä. Yhteyden syvällinen tiedostaminen harjoittaa tietoisuutta omasta kehosta, jolloin ihminen oppii myös liikkumaan tietoisemmin.

Pilatesharjoitukset sopivat sekä kehon voiman kehittämiseen että mielen rauhoittamiseen.
Harjoitukset tehdään aina omaan tasoon sopivalla tavalla.

Kurssit

Pilateksen alkeet-kurssini alkaa Tampereen Vuoreksessa maanantaina 1.4 klo 16.30.
Kesto kolme kuukautta ja hinta 59€/kk (kokonaisuutena159€/3kk).
Ilmoittautuminen: sinunvalintasi@pt-tiinaekman.fi
Osoite: Vuoreksen puistokatu 81

Huom! Näytetunti Vuoreksessa 10.3 klo 15.30, hinta 5€