Viisi elementtiä, löydätkö oman elementtisi?

Viisi elementtiä, löydätkö oman elementtisi?

Viisi elementtiä, löydätkö näiden joukosta omana elementtisi. Tämä elementtiajattelu perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteseen ja se on samalla japanilaisen shiatsun perusteoria. Jokaisella elementillä on omat ominaispiirteensä, mutta elementit myös vaihtuvat ja sekoittuvat. Lue tästä artikkelista lisää elementtien ominaisuuksista, elementit ovat puu, tuli, maa, metalli ja vesi. Löydätkö omasi?

Viisi elementtiä, löydätkö oman elementtisi?

Viisi elementtiä tai vaihetta

Elementtien sijaan voitaisiin käyttää myös sanaa vaiheet, koska nämä elementit ovat yhteydessä toisiinsa ja toistensa vaikutuksen piirissä koko ajan ja elementit vaihtuvat vaiheittain.

Vaiheita voivat olla esimerkiksi vuodenkierto, päivänkierto, syntymä-kuolema kierto, olemme siis koko ajan näiden elementtien vaiheissa/kierrossa mukana. Me jokainen kuitenkin olemme enemmän yhtä elementtiä, jonka kautta meillä voi olla tietynlaisia ominaispiirteitä. Nämä piirteet voi löytää niin ihmisiltä kuin vaikka hevosiltakin.

Oma elementtimme voi kertoa miten tunnetasolla reagoimme erilaisissa tilanteissa. Peruselementtiimme liittyvät fyysiset asiat jäävät meiltä helposti syrjään tai sitten väärinkäytämme niitä.

Voit lukea alta lyhyet kuvaukset elementeistä, löydätkö itsesi tai vaikka hevosesi elementeistä?

Viisi elementtiä: PUU

Puu on jatkuvasti kasvamassa, leviämässä ja etsimässä tietä liikkumiselle. Puulla on hyvä itsetunto ja he ovat hyvin kilpailuhenkisiä. Puut tietävät minne ovat menossa ja miten sinne pääsee.

Tämän kääntöpuolena on se, että jos puu ei saa tehdä mitä haluaa tai tuntuu, että he eivät tule kuulluksi, he voivat turhautua, tulla vihaiseksi tai jopa aggressiiviseksi.
Puu on aina valmis tekemään vähän ekstraa ja heidän luontainen itseluottamuksensa ajaa heitä eteenpäin.

Viisi elementtiä, löydätkö oman elementtisi?

Viisi elementtiä: TULI

Kauneus. Fyysisesti usein kauniita tai ainakin sellaisia, jotka huomataan. Hienostuneempia kuin vesi ja puu. Tuli rakastaa huomiota ja he ovatkin usein hyvin ystävällisiä muille, elämä voi olla yhtä hauskanpitoa. Tuli on leikkisä, sosiaalinen ja rakastaa seuraa. Huomion keskipisteenä oleminen on parasta, joten mikä tahansa asia, jolla siihen pääsee on hyväksi.

Tuli tykkää leikkiä tai keksiä vitsejä, jos näitä vitsejä ei huomioida, voi tuli tylsistyä tai jopa masentua. Jos näihin leikkeihin ei lähde mukaan ei tulikaan lähden mukaan muiden juttuihin. Tämä aiheuttaa epätasapainoa tulen energioissa ja voi johtaa joko räjähdykseen tai päinvastoin siihen, että tarkkaamaton tai jopa apea/masentunut.

Viisi elementtiä: MAA

Maa on turvallinen, luotettava ja uskollinen. Maa edustaa turvaa ja tukea. Syöminen on tärkeää ja varsinkin stressissä ruoka voi olla se, jolla maa itseään lohduttaa. Maa on mukavuudenhaluinen eikä halua rehkiä liiaksi.

Liiallinen pysähtyneisyys, jota voidaan luulla itsepäisyydeksi, voi myös tapahtua stressin tai jonkin muun energioita sekoittavan asian äärellä.
Syöminen voi olla liiallista tai liian vähäistä. Tunnepuolella ahdistua ja huolestuneisuus ovat maan tunteita. Syvä masennus voi joskus piiloutua kaiken tämän alle.

Viisi elementtiä: METALLI

Metalli yhdistetään voimaan ja tarkkuuteen. Täsmällisyys ja tarkkuus ovat metallille hyve ja niihin liittyvät säännöt ovat metallille tärkeitä. Metalli on usein myös hyvin kohtelias, koska on vastoin sääntöjä olla epäystävällinen tai käyttäytyä huomiota herättävällä tavalla. Koska kommunikointi on hienovaraista, pitää muiden olla tarkkoja siitä mitä metalli oikeasti viestii.

Metalli voi olla monessa asiassa hyvä, mutta sisäiset säännöt tai rajat estävät loistamisen. Metalli on usein ennemmin vaihe kuin peruselementti, siihen saattaa liittyä joku henkinen tai fyysinen ongelma, jonka takia jäädään metallivaiheeseen.
Metalli voi olla puolusteleva tai vetäytyä ja olla hyvin sisäänpäin kääntynyt.

Viisi elementtiä: VESI

Vesi liikkuu ja liikkuminen on vaivatonta. Veden oleminen on usein sellaista, että sitä jää katsomaan. Vesi voi näyttää rennolta tai huolettomalta, koska kohdatessaan esteen se ennemmin kiertää sen kuin taistelee vastaan. Toisaalta vesi voi kuitenkin toimia kuin hyökyaalto ja hajottaa sen mikä eteen tulee.

Mitä tahansa tapahtuu, vesi liikkuu aina. Kääntöpuolena onkin pelokkuus. Luottamuksen saaminen voi kestää kauan. Vettä ei voi tai kannata pakottaa vaan antaa sille sen tarvitsema aika. Pakottaminen aiheuttaa vain pakenemista henkisesti ja fyysisesti.

Voit lukea hevosille tehtävästä shiatsuhoidosta täältä

P.S Minulla on sivut myös Facebookissa

Kuvat: Pixabay

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *